Tom Henks slučajno otkrio u kojem koktelu uživa kraljica Elizabeta

Životne navike kraljice Elizabete jako su zanimljiva tema širokim masama, a razlog je jednostavan - ona ima 96 godina i još uvijek izgleda dobro i zdravo.

Svojevremeno se pisao o namirnicama koje nikad nisu na njenom jelovniku i o navikama spavanja kojih se pridržava, a nedavno je slavni glumac Tom Henks otkrio i njen omiljeni koktel.

65-godišnjak je za BBC govorio o večeri kojoj je prisustvovao 2011. godine, a na kojoj su bili i bivši američki predsjednik Barak Obama i bivša prva dama Mišel Obama.

"Sjedio sam tik do kraljice", rekao je oskarovac.

"Čavrljanje s kraljicom je nešto na što se moraš pripremiti. Znao sam da ću sjediti pored nje pa sam želio moći razgovarati o stvarima koje su važne, ali ne i drske. Bilo je to ugodno čavrljanje."

Dalje je ispričao da je krajičkom oka primijetio slugu kako sipa providnu tekućinu u kraljičinu čašu, ali tvrdi da je odmah zaključio da to najvjerovatnije nije voda.

"Usudio sam se pitati kraljicu: 'Koji je koktel po izboru Njezinog Veličanstva?' a ona je rekla: 'Oh, martini'", rekao je Henks.

"To je piće koje je pila tokom večeri i promislio sam da ona divno vlada pa ću možda, ako želim malo pojačati svoje performanse, morati s vremena na vrijeme piti martini", simpatično je zaključio glumac.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković