Kralj Aleksandar i u seriji Željka Mitrovića

I dok Zdravko Šotra uveliko snima seriju i film “Kralj” o Aleksandru Karađorđeviću, posljednji kralj sa ovih prostora biće prikazan i u novoj seriji koju sprema Željko Mitrović.

Vlasnik Pinka otkrio je da će njegova produkcija stati iza serije “Jugoslovenka”. Riječ je o svojevrsnom nastavku serije “Crveni mesec” koja se prikazuje na Pinku.

“Serija ‘Jugoslovenka’ imaće 140 epizoda, i baviće se periodom od 1918. do ubistva kralja Aleksandra u Marseju 1934. godine,” potvrdio je Mitrović “spin-of” verziju popularne serije koja se završava uskoro.

“Mislim da nas čeka više melodrama, ljubavna priča, sa manje elemenata špijunskih i političkih zapleta. Očekujem, možda, i veću gledanost,” rekao je on, prenosi Mondo.

Za scenario je zadužen “kralj balkanskih sapunica” – Roman Majetić.

“U središtu zapleta su dvije porodice i njihove ljubavne priče. Stara beogradska porodica Pavlović, koja je izdanak prošlog vremena i u novom se ne snalazi, dok su Ristići tipični predstavnici novog doba. Postoje paralelne priče na Krfu i u Parizu, gdje je veći dio obje porodice bio za vrijeme rata,” rekao je on za Novosti.

Od glavne glumačke postave iz “Crvenog meseca” uloge će reprizirati samo glumica Ivana Dudić (Sofija Bauman). U sporednim rolama gledaćemo još neke glumce koji su odigrali istorijske likove poput kralja Aleksandra (Mihajlo Jovanović), kralja Petra (Miodrag Milovanov) i Nikole Pašića (Lepomir Ivković). Glavna glumačka postava biće sačinjena nova imena, koja se uveliko biraju na kastingu.

Kako portal FILM i TV nezvanično saznaje, na audiciji za glavne junake pojavio se popularni trio iz sapunice “Istine i laži” Jana Milić, Zoran Pajić i Stefan Buzurović.

Šotrini film i serija „Kralj“ rade se po knjizi Vuka Draškovića “Aleksandar od Jugoslavije”.

“Taj dio istorije smo dosta potiskivali i o njemu smo u vrijeme socijalizma i komunizma slušali sasvim ograničene informacije – i o tom čovjeku i o tom vremenu. Ovo je prilika da se sada to sve osvijetli, na jednom dobrom tekstu i dobroj osnovi, u vidu romana Vuka Draškovića, koji je sve to dobro istražio i jeste napisao roman, ali dosta poštujući istorijske činjenice”, poručio je Šotra.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković