Penelope Kruz: Ne smatram sebe ljepoticom

Španska glumica Penelope Kruz važi za jednu od najljepših žena na svijetu, a njen besprekoran izgled u petoj deceniji mnoge ostavlja bez daha. Muza čuvenog španskog reditelja Pedra Almodovara, koja je u braku s glumcem Havijerom Bardemom s kojim ima sina Lea (9) i kćerku Lunu (6) otkrila je u intervjuu za magazin Red da kao mlađa nije imala dovoljno samopouzdanja. 

Dobitnica Oskara za epizodnu ulogu u filmu “Ljubav u Barseloni” je priznala da joj je neprijatno kada je nazivaju ljepoticom i da ne voli da svojim izgledom privlači pažnju. 

“O sebi ne razmišljam kao o ljepotici. Tokom odrastanja nisam imala previše samopouzdanja po pitanju izgleda, i to mi nikada nije bilo u prvom planu. Ne bih nikada mijenjala to kako se osjećam danas s onim kako sam se osjećala u dvadesetim. Bilo je dosta nesigurnosti za koje sam tek kasnije shvatila koliko su nebitne”, rekla je glumica i dodala kako voli i cijeni komplimente, ali samo ako dolaze od njene djece i supruga jer zna da su iskrena, prenosi Gloria.

 

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Sanida Kajević