Dua Lipa zaštitila svoje ime kako bi ga unovčila

Prema pisanju magazinaThe Sun pjevačica Dua Lipa pokrenula je proces zaštite svog imena, koje bi mogla koristiti u razne preduzetničke svrhe kao što su pokretanje linije kozmetike, modne linije, kompjuterskih igara, kuhinjske opreme, knjiga… Sve to na listi je ugovora koji čeka svoju obradu, a zbog kojeg bi u bliskoj budućnosti mogla da podeblja svoj bankovni račun. 

Njen pravni tim je odlučio da joj ime zaštiti na području SAD-a, Kanade, Evrope, Australije i Azije. Naime, na ovakav potez odlučili su se brojne zvijezde prije nje, uključujući porodicu Bekam.

“Dua zna da je trenutno vrlo popularna i da bi na svom imenu mogla stvoriti brendove koji bi joj donijeli pravo bogatstvo. Stvar je u tome da mora izabrati pravu stvar i biti pametna. Istovremeno mora sačuvati ugled koji je stvorila pa biznis u koji će se upustiti sigurno neće biti nešto što joj može naškoditi”, rekao je za britanski tabloid dobro upućeni izvor.

Dua je ranije ove godine izdala album “Future nostalgia” koji je naišao na pozitivne kritike. Riječ je o njenom drugom studijskom albumu, a pjevačica sa Kosova trenutno dominira hitovima “Physical”, “Break my heart” i “Don’t start now”.

 

Izvor i foto: CdM/tportal.hr

Tekst objavila: Sanida Kajević