Megan Markl traži odštetu od tabloida

Bivša glumica Megan Markl tužila je britanski tabloid “Mail on Sunday” zbog kako navodi činjenice da su na nekorektan i neprofesionalan način manipulisali s njenim ocem s ciljem da ih prikažu u lošem svjetlu. 

Advokat tabloida Antoni Vajt pred sudom se pita kako su novine iskorišćavale Tomasa Markla, ako Megan nije s ocem komunicirala dvije godine.

Sudu je kao dokaz Megan pokazala poruke i predala pismo upućeno svom ocu. Radi se o poruci još iz vremena prije kraljevskog vjenčanja i Tomasove odluke o nedolasku. Markl tvrdi da je spomenuti tabloid namjerno zavadio s ocem i tako je javno ocrnio. Megan tvrdi kako je saznavši za curenje informacija o pismu bila u nevolji.

Tužene novine ipak imaju svoju teoriju slučaja a to je da je svjesno dopustila svojim prijateljima da medijima otkriju detalje, ali ona to izričito odbacuje.

“Ona nije znala da su njeni prijatelji davali intervju časopisu “People”, a kamoli da će se jedna od prijateljica pozvati na pismo”, napisao je u dokumentu podnesenom prošle sedmice sudu advokat Megan Markl, David Šerbone.

Zbog koronavirusa, Markl je saslušana putem video linka.

 

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Sanida Kajević