Vraćaju se Igre gladi: Nova knjiga stiže u maju, za njom i film (video)

Produkcijska kuća Lionsgate objavila je juče da je u pripremi još jedan film iz “Igre gladi” (“Hunger games”) univerzuma. Riječ je o prikvelu, odnosno filmu čija će se radnja odvijati prije nego što je Ketnis uzviknula “Volontiram”. 

Film će biti baziran na knjizi “Balada ptica-pjevačica i zmije” (“The Ballad of Songbirds and Snake”) koja bi na engleskom trebalo da bude objavljena 19. maja. Za film su zaduženi reditelj Frenss Lorens, scenarista Majkl Arndt, producentkinja Nina Džejkobson i naravno, autorka knjiga Suzan Kolins.

“Vrijedilo je čekati Suzaninu novu knjigu. Ona nudi sve ono što ljubitelji “Igre gladi” očekuju, dok takođe nudi sasvim novu priču i mnoštvo likova”, rekao je Džo Drejk, predsjednik Lionsgate Motion Picture grupe. 

Film i knjiga vrtjeće se oko Koriolanusa Snoa (18) i toga ko je i kakav on bio mnogo godina prije nego što je postao tiranski predsjednik Panema. Mladi Korionalus je zgodan i šarmantna, i mada je porodica Snou pala na niske grane, on u tome vidi šansu da preokrene svoju budućnost. Sve se ipak mijenja kada ga postave za mentora 10. Igri gladi… Mentora siromašne djevojke iz Distrikta 12.

Za sada se još ne zna ko bi mogao da glumi u ovom filmu.

Inače, franšiza “Igre gladi” zasad se sastoji od četiri filma, od kojih je prvi objavljen 2012. godine. Zaradila je skoro tri milijarde dolara u bioskopima širom svijeta.

 

Izvor i foto: Telegraf

Tekst objavila: Sanida Kajević