Mirjana Karanović: Ponosna sam što i dalje radim punom parom

Karijeru Mirjane Karanović čine brojne nagrade među kojima i ona za životno djelo. U glumačkom poslu je preko 40 godina, a svojom najvećom nagradom smatra to što i dalje radi. 

“Poslije svega, najviše se ponosim što i dalje radim punom parom, što imam planove za budućnost, što sam aktivna, sigurna u sebe i u to ko sam. Što ne postoji nijedna stvar u mome životu zbog koje se stidim, što nikada nisam prodala dušu nijednom đavolu, ko god to bio. Sačuvala sam svoju slobodu i u vremenima kada je to bilo teško. Uvijek sam bila slobodna u svojoj glavi, radila sam ono što sam htjela, voljela sam koga sam ja odabrala, govorila sam šta mi je u srcu”, kaže Mirjana. 

Pauzu u poslu zbog pandemije koronavirusa, glumica koristi da se posveti glumi, ali iz ugla gledaoca.

“Trudim se da postavim neku dnevnu rutinu, jer mi to daje osjećaj sigurnosti i neke izvjesnosti. Prije podne izađem napolje i hodam oko sat malim sporednim ulicama u mom kraju. Kupim hranu i idem kući. Gledam filmove i serije na TV-u, čitam, malo pišem, igram igrice na kompjuteru, zovem svoje prijatelje. Svakog dana temeljno pretresem neki dio stana, odvojim stvari i odjeću koja mi ne treba. Popodne, kada počne policijski čas, vježbam u hodniku ispred mog ulaza”, navodi Mirjana.

 

Izvor i foto: Azra

Tekst objavila: Sanida Kajević