Obične životne situacije koje su na filmu nemoguće

Kako bi filmovi bili što interesantniji i uzbudljiviji, njihovi autori moraju da izbace sve one dosadne momente iz stvarnog života koji su u stvarnosti neizbježni. Isto tako, oni se uzdaju u određene klišee, koje publika prihvata iako ih je vidjela hiljadu puta i svjesna je da nemaju mnogo veze s realnošću.

U narednim redovima ćemo vam otkriti šta se sve može vidjeti samo na filmu.

 

Parking je uvijek slobodan

Kada idu kolima do određene lokacije, filmski junaci vrlo lako pronađu parking mjesto i to odmah ispred ulaza. U stvarnosti, međutim, potraga za slobodnim parking mjestom može potrajati, pogotovu u centru grada, a i kad ga nađemo, ono je uglavnom daleko od naše željene destinacije.

 

Likovi u filmovima se vraćaju iz mrtvih kao novi poslije reanimacije 

Znate već klasičnu scenu. Naš junak je bez svijesti, čini se da je umro, a onda dolazi drugi lik koji mu masira srce i tehnikom usta na usta daje vještačko disanje. Nakon uspješne reanimacije, naš junak se budi i odmah kreće u akciju. U realnosti, ova procedura bi samo djelimično vratila svijest pacijentima i bili bi potrebni dodatni koraci za potpuni oparavk.

 

Filmski junaci izgledaju savršeno nakon što se sami ošišaju

U filmovima se ponekad dešava da ženski likovi naprasno odluče da promijene frizuru, najčešće u trenucima bijesa ili kada žele novi početak. U takvim situacijama, one uzimaju makaze u ruke i počinju da skraćuju kosu. Za divno čudo njihova frizura nakon toga izgleda savršeno, iako su šanse za tako nešto u stvarnom životu ravne nuli.

 

Bilo šta može spasiti naše junake od ekplozije

U filmu Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje, na primjer, Harison Ford u ulozi glavnog junaka preživljava nuklearnu eksploziju tako što se sakriva u frižider. Do kraja filma nema ni govora o radijaciji i drugim simptomima jednog tako kataklizmičnog događaja.

 

Likovi iz filmova ne vode računa o vremenskim prilikama kada biraju odjeću koju će da nose

Rijetko kada možemo vidjeti filmske junake u odjeći koja je prikladna vremenskim prilikama na filmu. Muškarci praktično nikada ne nose kape i rukavice, i sve je podređeno tome da oni izgledaju savršeno, čak i kada je nevrijeme.

 

Izvor: brightside.me

Foto: Cdm

Tekst objavila: Sanida Kajević