Megan u suzama napustila dužnosti princeze

Prema napisima britanskih medija, Megan Markl bila je tužna dok se opraštala od kraljevskih dužnosti, nakon čega se vratila u Kanadu. I dok je princ Hari, zbog unaprijed dogovorenih obveza, ostao u Londonu, Megan je požurila kući gdje ju je nestrpljivo čekao sin Arči.

Nakon što je odradila svoj posljednji službeni angažman kao vojvotkinja od Saseksa i pojavila se elegantna na misi u Vestminsterskoj opatiji povodom Dana Commonwealtha, Megan se oprostila od ljudi kojima je bila okružena u Londonu, a navodno je, tokom oproštaja, pustila i suze, te je potom napustila Veliku Britaniju i zatvorila veliko poglavlje svog života.

Situaciju ‘iza kulisa’ opisala je i Telegraphova kolumnistkinja Brajoni Gordon, navodeći da su vojvotkinji ‘oči sjale prepune suza’ dok je pričala sa zvanicama o njihovom poslu.

“Dok sam gledala vojvotkinju kako izvršava svoj posljednji privatni angažman, osjećala sam veliku tugu, kojom je bilo prožeto sve. Tugu zbog toga što je moralo doći do ovoga, tugu da nisu uspjeli i tugu što u manje od dvije godine od bajkovitog vjenčanja, prva osoba druge rase koja je ušla u britansku kraljevsku porodicu iz iste i izašla. Stvarno je ironično da je njen posljednji angažman bio vezan u Commonwealth i misu koja slavi različitost, jedinstvenost i snagu”, napisala je Gordonova i dodala kako su se prema vojvodi i vojvotkinji od Saseksa svi ružno ponašali.

Kako se piše, supružnici namjeravaju da ostave svoj dom u Vindsoru i vratiti 2.4 miliona funti koliko je iz džepova poreznih obveznika uloženo u renoviranje.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković