“Udahni” najavljuje album(video)

Pisac i muzičar objavio novu numeru, prvu koja je završena za novi projekat

Marko Šelić Marčelo pisac i muzičar te predvodnik srpske rap-crossover struje objavio je novi singl “Udahni” sa nadolazećeg albuma “Nojeva varka”.

Šest godina nakon albuma “Napet šou” Marčelo je odlučio da izbaci nove pjesme, a u singlu “Udahni” zajedno s Marčelom su učestvovali njegovi dugogodišnji saradnici Nevena Glibetić - Nensi (vokal), Rade Sklopić - DJ Raid (klavijature, gramofoni), kao i maestralni Filip Krumes (violina).

Novi album “Nojeva varka” će imati 13 poglavlja (pjesama), a prvo među njima kako je to i na spotu naglasio je upravo singl “Udahni”.

Očekuje se da novi album bude završen u junu ove godine, a kako je to ranije ovaj umjetnik isticao ideja vodilja jeste da se iz nihilizma ipak isplovi do nekakve nade.

“Ima poveznice sa romanom na kom radim koji će, nadam se, na jesen izaći, čini mi se da se slična problematika preispituje na dva različita načina. Ima dva puta za potpuno rastavljanje sebe na komade i nadam se nanovo sastavljanje - to se dešava na oba mjesta, ali ne na isti način. Tako da ko je publika i jednog i drugog dijela mog stvaralaštva biće im interesantno da povuku paralele, ali i da nađu razlike kako je i gdje je šta obrađeno”, poručije Marčelo.

Kako uvodna pjesma “Udahni” tek postavlja problem u njoj Marčelo analizira ko je on zapravo i šta je bila njegova uloga na pozornici svih prethodnih godina.

Marčelo je umjetnik koji je ostavio jasan trag u književnosti, stripu, kolumnama, aktivizmu, a osim u navedenim angažmanima, u svojim intervjuima najčešće komentariše upravo politiku i društvo.

Izvor i foto: Vijesti.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković