Nina Badrić: Pjevam dušom, ne samo glasom

Većina pjesama iz opusa zagrebačke pop pjevačice Nine Badrić, laganijeg je ritma. Balade su njena “jača strana”, a Nina kaže da joj publika vjeruje kada pjeva takve pjesme.

“Publika takve pjesme najviše voli u mojoj interpretaciji. Meni ne preostaje ništa drugo nego da snimam i pjevam njima za ljubav. Kažu ljudi da pjevam dušom, a ne samo glasom. Ko sam ja da im ne vjerujem. Možda je to razlog zašto mi publika najviše vjeruje dok pjevam velike ljubavne balade. Jedanput sam se požalila legendi Oliveru Dragojeviću da ne bih pjevala balade nego brže pjesme koje sama najviše volim, a on mi je tad dao super savjet. Rekao je da velike balade pjevaju samo veliki interpretatori i da publika rijetkima ‘odobri’ tu privilegiju. Oliver mi je bio primjer muzičara koji je baladama osvojio sve”, ispričala je Nina.

Uz njene pjesme mladenci izvode prvi ples na svojim vjenčanjima, a ona otkriva kako bira šta će snimiti.

“Ako me ne kupi na prvo slušanje, teško da će me neko nagovoriti da snimim pjesmu. Ako je ja sama ne napišem, onda se vežem prvo za tekst. I ako je priča moja, odnosno nešto u čemu se i sama pronalazim, to je to”.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković