Seka Sablić: Dužnost mi je da glumim dokle god mrdam

Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta, Jelisaveta Seka Sablić, kaže da joj je dužnost da glumi dok god može.

“Dok god mrdam, mislim da mi je dužnost da igram. Zamjerim svima koji su potrebni teatru, pogotovo muškarcima, što odustaju od njega. Jer, oni posebno vole da su na ekranu, tu je popularnost, neki novac kojeg u pozorištu nema”, rekla je ona.

Nije je mnogo bilo na filmu, pa pamti da se često nije snalazila na snimanjima.

“Igrala sam u milion drama i TV serija, sjećam se kad smo Dragan Nikolić i ja snimali za Radoša Bajića, a Gaga me pita, gdje gledaš, tamo ti je kamera?! On je bio pravi pravcati filmski glumac, dok ja uopšte nisam imala osjećaj, kamera na filmu je, ustvari, publika u pozorištu”, rekla je Seka koja se vraća sitkomu.

Legendarna Vera Milićević iz “Ljubav, navika, panika”, igraće u novom sitkomu “Slučaj porodice Bogdanović”. Pojaviće se i u novom filmu Miloša Bikovića “Hotel Beograd”.

“Sitkom je moj teren, tu se dobro snalazim. Snimila sam i jednu malu scenu kod Miloša Bikovića, ali ne znam da li sam se baš snašla. Žao mi je ako nisam. Igram ženu Žike Todorovića, a godište sam njegove majke Sneške“, rekla je ona.

O pozorištu, u kojem trenutno igra “Lažljivicu”, kaže da ne trpi laž.

“Vrijeđa me dosada, kao i laž sa ekrana, a nemoćna sam da odgovorim. Ako sam ti dosadna na sceni, ustani i idi, imaš pravo na to. Takav je, uostalom, pravi teatar, onaj pučki. Laž je uvijek dosadna i prepoznatljiva, ali ponekad glumac uspije da izvuče istinu iz lažnog teksta, i odmah više nije dosadno”, rekla je Seka.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković