Inspektorat: U uzorku mineralne vode iz Rijeke nema nepravilnosti

Državni inspektorat Hrvatske saopštio je večeras da u uzorku mineralne vode iz Rijeke nijesu pronađene nepravilnosti. Riječ je o uzorku mineralne vode "Romerquellea Emotion" s ukusom borovnice i nara iz ugostiteljskog objekta u Rijeci.

"Iz dostavljenog ispitnog izvještaja proizlazi da izmjerena pH-vrijednost ne bi trebalo da ima sposobnost izazivanja učinaka nagrizanja sa simptomima pečenja i boli u usnoj šupljini, jednjaku i želucu te otežanom gutanju", navodi se u saopštenju. Uzorak je analiziran u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na pH-vrijednost, metale i metaloide, pesticide i aditive i nijesu pronađene nepravilnosti.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata poslala je na analizu i jedan uzorak "Coca-Cola, Original taste, 500 ml" iz samposlužnog aparata u Zagrebu i dva uzorka Coca-Cola 2l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine u Zagrebu. Za te uzorke još nijesu stigli rezultati. Iz Državnog inspektorata rekli su agenciji Hina da flašice "Romerquellea" i Coca-Cole iz kojih su piće konzumirale dvije povrijeđene osobe u Rijeci i Zagrebu nijesu obuhvaćene analizom jer ih je uzelo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Podsjećamo, u Hrvatskoj su četiri osobe hospitalizovane zbog sumnje da su se otrovale gaziranim pićem - tri u Zagrebu i jedna u Rijeci.

Izvor:RTCG