Uredite ulaz u dom da ostavite pozitivan utisak i unesete dobru energiju

Glavni ulaz u vaš dom mjesto je na kojem se stvara prvi utisak i koje sa sobom nosi niz mogućnosti.

Kada npr. idete na odmor, prve misli kroz vašu glavu prolaze čim stanete pred hotelski ulaz. Posmatrate je li zgrada održavana, kako je uređena okonina, radite cijeli niz procjena.

U tom trenutku javlja se osjećaj ili zadovoljstva ili razočaranosti izborom. Kada vas na samom ulazu dočeka drveće, šareno cvijeće, nasmijani portir… zadovoljni ste i prije stupanja u predvorje.

Na isti način vas, vaše goste i sve buduće “prilike” dočekuje vaš dom.

Dok “prilike” čekaju da im otvorite vrata, dajte im cijeli niz razloga da imaju pozitivne misli o vama. Stvorite dom koji se sija i izdvaja se.

Kako biste to postigli, u nastavku pročitajte sedam praktičnih i jednostavnih feng šui savjeta za uređenje ulaza u vaš dom koji će vam osigurati sjajan prvi dojam i donijeti pozitivnu energiju i neograničeni niz mogućnosti u vaš dom.

  1. Ako živite u kući, očistite nered u dvorištu i na prilaznim putevima kako biste omogućili prolazak energije u vaš dom. Isto to učinite i na ulazu u vaš stan.
  2. Prednja vrata obojite u veselu boju. Crvena je boja prosperiteta i obilja, a zelena prirode i novca.
  3. Postavite visoku, zdravu biljku s obje strane ulaznih vrata. Biljke ne smiju blokirati ulaz.
  4. Ispred ulaznih vrata objesite bijele svjetiljke kako biste u svoj dom privukli zlatne prilike.
  5. Ako ste u kući, vodena fontana postavljena s desne strane vrata donijeće vam srećnu energiju svaki put kada se vrata otvore.
  6. Kip na ulazu , bio to keramički anđeo ili neki drugi detalj poput kamenog Bude, u vaš dom donijeće stabilnost i zaštitu.
  7. I za kraj, kupite šareni otirač koji će samo povećati ljubav vaših gostiju prema vama.

Izvor:CdM