Pripremite se za ljeto – ravan stomak može da ima svako uz pomoć ova četiri savjeta

Nećete dobiti ravan stomak preko noći, ali nije ga nemoguće dobiti...

Ako smatrate da je vaš stomak problematično područje kada je u pitanju mršavljenje, niste jedini. Da li je zaista tako teško ukloniti masne naslage ili u čemu grešite?

Za stvaranje ravnog stomaka potrebno je mnogo posvećenosti, a sve počinje, kao i uvijek, zdravim načinom života. Vaš stomak neće magično nestati, bez obzira koliko šejkova ili magičnih čajeva popijete. Izbjegavanje određene hrane, kao što su mahunarke i mliječni proizvodi, može pomoći u sprečavanju nadimanja, prenosi Runtastic.

Sjledeća četiri savjeta su ključna za postizanje ravnog stomaka.

  1. Fokusirajte se na vežbe za cijelo tijelo

Gotovo je nemoguće postići ravan stomak ciljanim vježbama kada postoji sloj masti preko mišića. Bolje je fokusirati se na vježbe za cijelo tijelo koje istovremeno aktiviraju mnoge grupe mišića. Ovo će rezultirati sagorjevanjem više kalorija i gubitkom ukupne tjelesne masti.

  1. Ojačajte svoje jezgro

„Jezgro predstavljaju mišići čija je osnovna funkcija stabilnost lumbalno – karličnog regiona, veza gornjih i donjih ekstremiteta sa centrom tijela i stvaranje intraabdominalnog pritiska (disanje). dubokih mišića koji podržavaju kičmu, ali i mišića pozicioniranih dalje od centra tijela“.

Najbolja vježba za jačanje jezgra tijela je daska. Dakle, upoznajte ovu vježbu i zavolite je jer ako želite ravan stomak, to je način da je dobijete. Neka vam bude misija da izvedete bar jednu vrstu daske tokom svakog treninga.

  1. Držite se dalje od alkohola

Ovaj korak je veoma važan. Ne samo da je alkohol pun „praznih kalorija“, on takođe oslobađa estrogen u krvotok, koji, ako je prisutan u višku, može dovesti do povećanja tjelesne težine. Ako zaista želite ravan stomak, pazite na unos alkohola.

  1. Uspostavite kontrolu nad ishranom

Loša ishrana i ravan stomak ne idu zajedno. U nastavku pročitajte neke korake koje možete preduzeti da poboljšate svoje navike u ishrani:

Oslobodite se svih prerađenih namirnica, brzih večera iz mikrotalasne, brze hrane, čipsa i sokova.

Šećer i natrijum će vas spriječiti da dobijete ravan stomak.

Razmislite o cjelovitoj hrani: voću, povrću, proteinima i zdravim mastima.

Pijte mnogo vode. Ovo će spriječiti nadimanje i pomoći u ubrzavanju metabolizma.

Nećete dobiti ravan stomak preko noći, ali nije ga nemoguće dobiti.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija/Pixabay