Umjesto kafe isprobajte trikove koji će vam dati energiju - Načini da se razbudite ujutru

Umjesto kafe isprobajte trikove koji će vam dati energiju - Načini da se razbudite ujutru.

Ako vam jutro teško pada, pogledajte kako da se lakše razbudite i završavate obaveze mnogo lakše. Umjesto kafe, isprobajte neki od 3 trika za energiju.

  1. Jednostavne vježbe

Odvojte pet minuta ujutru za jutarnje razgibavanje. Odradite nekoliko jednostavnih vježbi i pokrenite cirkulaciju, to će učiniti da se osjećate mnogo raspoloženije. Ukoliko vam se čini da za to nemate vremena, odradite vježbe u stolici. Jednostavno se istegnite dok sedite za računarom ili kada izađete na pauzu. Efekte ćete primijetiti odmah.

  1. Svjež vazduh

Ako osjećate pospanost, vrlo vjerovatno vam nedostaje kiseonika. Izađite na svjež vazduh ili otvorite prozor. Dišite duboko nekoliko minuta kako biste unijeli što više kiseonika u organizam. To će vam pomoći da se razbudite i dobijete energiju, a ukoliko je dan sunčan i vedar, izmamiće vam i poneki osmijeh.

  1. Kurkuma

Zlatno mlijeko je popularan napitak od kurkume, koja je prepoznatljiva po svojim benefitima. Kurkuma može da podigne energiju i učini da se osjećate bolje. U šolju biljnog mlijeka naspite kašičicu kurkume, pola kašičice cimeta, malo đumbira, jednu kašičicu meda, prstohvat bibera i malo kokosovog ulja. Kada zagrijete mlijeko, dodajte sve ostale sastojke (biber na samom kraju) i uživajte u toplom napitku koji je bolja opcija od kafe.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija/Pexels

Tekst objavila: Jasminka Mulić