Boja koje će obilježiti ljeto

Kako se izmijenjuju sezone, tako se mijenjaju i boje koje nosimo na svojim outfitima.

Recimo, tokom jeseni se okrećemo nešto taminijim, zagasitijim bojama dok na proljeće i ljeto volimo nositi svjetlije, ali i jarke boje.

Ovo ljeto obilježiće sedam boja od pastelnih do jarkih, odvažnih i njih ćemo najviše viđati u modnim kombinacijama, a zanimljivo je i kako se tu provukla i jedna malo tamnija koju gotovo nitko ne bi očekivao, a zapravo će se savršeno uklopiti u brojne outfite.

Ove boje nisu rezervirane samo za odjevne komade već i za modne dodatke poput torbica i sunčanih naočara, ali i cipela. 

Kao maslac žuta

Žuta je jedna od onih boja koje su nezaobilazne za ljeto, ali čini se da ćemo ju ove sezone nositi u nešto blažim tonovima. Pastelno žuta očit je izbor, a ove godine sve je popularnija tzv. maslac žuta. Što niti ne čudi jer njeni nježni, topli tonovi savršeno naglašavaju preplanuli ten, a istovremeno djeluju prozračno i outfitu daju određenu lakoću. 

Svijetlo plava ili baby blue

Svijetlo plava, odnosno baby blue boja ovog proljeća ne silazi s trona kao jedna od najpopularnijih boja, a čini se da će tu popularnost zadržati i tokom ljeta. Naime, ova boja svakom outfitu daje dozu elegancije, a izvrsno se slaže i s drugim bojama poput smeđe, bež i drugih pastelnih boja, a najviše ju volimo vidjeti u street style kombinacijama.

Neočekivano... Siva!

Iako sivu mnogi smatraju bojom za hladnije, tmurnije mjesece, mislimo da je to pomalo nepravedna podjela jer ona savršeno može funkcionirati i na brojnim ljetnim outfitima. Recimo, biće odličan kontrast komadima u pastelno žutoj ili crvenoj boji, a izvrsno se slaže i s bijelom.

Jarko crvena  

Crvena je mnogima omiljena boja koju možemo nositi cijele godine pa je sasvim očekivano da će svojih pet minuta slave imati i tokom ljeta. Ova se boja može naći na svim odjevnim komadima i modnim dodacima, ali na svilenim, laganim haljinama će se posebno istaknuti. 

Fuksija (Jako roza) boja

Jako roza boja koja se još naziva i boja fuksije prava je ljetna boja koja će 'oživjeti' svaki outfit i učiniti ga baš odvažnim. Boja fuksije može se nositi na glavnim komadima u kombinaciji kao što su top, pantalone, haljina ili kombinezon, ali odlično će se istaknuti i u modnim dodacima poput torbice ili čak cipela. 

Bijela

Bijela je vječna, basic boja koju volimo cijele godine. Ali, tokom ljeta ona ima baš posebnu čar jer naglašava preplanuli ten, a outfitima daje određenu dozu elegancije. Upravo zato, možemo ju nositi u svečanijim prigodama, ali i kao dio street style kombinacija. S bijelom zaista ne možemo pogriješiti. 

Limeta zelena

Vrckava limeta zelena prava je ljetna boja s kojom sigurno nećeš proći nezamijećeno. U dnevnim kombinacijama je možeš kombinovati s nekom drugom zagasitijom bojom i to u obliku modnih dodataka ili samo na jednom odjevnom komadu. Ali, ako se osjećaš posebno odvažno, s ovakvom bojom možeš sastaviti cijeli outfit koji će biti idealan za duge ljetne žurke na otvorenom.

 

Izvor: Nezavisne novine

Foto: Instagram

Tekst objavila: Jasminka Mulić