Klasična košulja ne mora biti dosadna, evo kako je Francuskinje nose

Pariški chic je ono što najviše volimo kada pričamo o modi jer se radi o minimalističkom stilu koji kombinuje basic komade.

Jedan od takvih su jasno i basic košulje. Ako vam je već dosadilo nositi košulju na klasičan način, Francuskinje imaju odgovor na ovaj problem. U trenutku vaš outfit s klasičnom košuljom i farmericama može dobiti wow efekt.

Nije nam nikada palo napamet da napravimo ovaj jednostavan trik, ali zato Parižankama jeste. Umjesto da košulju zakopčamo prema naprijed, s njihovom idejom samo je zarotiramo za 180 stepeni. Gornje dugmiće ostavimo raskopčane, a košulju uvučemo u pantalone  pa tako dobijemo prekrasan V izrez na leđima. Kako bi cijela kombinacija više došla do izražaja, frizuru svežemo u poluvisoki rep uz dodatak neke ukrasne gumice. Druga opcija je da zakopčamo samo gornje dugme , a ostatak opušteno raspustimo da leprša.

Twist koji nas ne košta ama baš ništa unije će osvježenje u ljetne kombinacije. Zanimljiva je činjenica da koliki god dekolte napravili na leđima, on ne može izgledati vulgarno. Sve što trebate je zaviriti u svoj ormar i odabrati koju košulju ćete nositi  sa ovim trikom.

 

Izvor: Ljepota i zdravlje

Foto: Instagram

Tekst objavila: Jasminka Mulić