Ova jeftina namirnica je melem za vaša stopala, otkloniće sve problem

Ispucale pete, kurje oko, gljivice... Evo kako brzo i jednostavno da se otarasite ovih problema.

Pored brige o noktima i redovnom manikiru i pedikiru, povremeno treba da njegujete i svoje pete, odnosno da ih isturpijate i uklonite mrtvu kožu. Naravno da to uvijek možete uraditi u salonu, a ako biste to radije izbjegli, uvijek postoji opcija da tretman uradite kod kuće.

Glavni sastojak koji pomaže kod mnogih problema sa stopalima je namirnica bez koje nijedna kuhinja nije potpuna – jabukovo sirće. Jabukovo sirće ima široku primjenu u narodnoj medicni, jer sadrži sirćetnu kiselinu, koja ima snažno antimikrobno dejstvo.

Jabukovo sriće protiv suvih i ispucalih peta

Dobro natopite komad vate jabukovim sirćetom, pa nanesite na problematično područje. Vatu zaštitite kako ne bi spala – zavojem, ljepljivom trakom ili užom čarapom, i ostavite da odstoji preko noći.

Ponavljajte ovaj tretman više puta nedjeljno dok vam koža ne omekša i potom ćete lakše skinuti višak mrtve kože.

Jabukovo sirće protiv kurjeg oka

Izmrvite 3 do 5 tableta aspirina, pa u prah dodajte kapljicu jabukovog sirćeta. Stavite smjesu na kurje oko i umotajte u peškir, krpu ili zavoj i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa skinite i kamenom sa stopala uklonite mrtve ćelije kože.

Jabukovo sirće protiv gljivica na stopalima

U lavor sipajte toplu vodu i jednaku količinu jabukovog sirćeta, odnosno vodu i sirće u razmeri 1:1. Potopite stopala i ostavite tako 30 minuta, a najvažnije je da ih potpuno osušite nakon što izvadite stopala iz ove kupke.

Ponavljajte svakodnevno, ali ne više od tri puta dnevno.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Tekst objavila: Jasminka Mulić