Mramorni nokti – manikir koji je teško ne primijetiti

Jedan od najzanimljivijih dizajna kada su u pitanju nokti je mramor. Ovu originalni  manikir  volimo zbog svestranosti u bojama, ali i posebnosti jer svaki nokat priča svoju priču.

Mramorni  manikir  su još jedan dokaz da se Y2K trend ne prestaje vraćati u svijet ljepote. Ljepota mramornih noktiju leži u njihovoj svestranosti, mogu biti nenaglašeni i suptilni, kao i jako uočljivi – sve zavisno o našoj želji.

S obzirom na to da su kratki nokti ponovo u trendu, mramorni dizajn je odličan način za unošenje doze zabave u klasični  manikir  i dužine. Ako se odlučite za svjetlije ili nježnije boje, sam manikir  će manje biti upadljiv od npr. crno bijelog ili plavo bijelog kontrasta. Mramorni dizajn se može dobiti i korištenjem boja poput nježno ružičaste. Takođe, ako vam je ovo i dalje veliki izlazak iz zone komfora, uvijek možete mramorni dizajn napraviti samo na jednom noktu, dok će ostali biti jednobojni. Tako ćete se poigrati s trendom, bez puno promjena i rizika. Ništa nije zabranjeno, a šarenila na rukama, naročito u toplijim danima nikada dovoljno!

 

 

Izvor: Ljepota i zdravlje

Foto: Instagram @samwilsonbeautyandmentoring

Tekst objavila: Jasminka Mulić