Ove vježbe oblikuju figuru i skidaju kilograme

Ako želite da oblikujete tijelo vježbanjem i sa vremenom izgubite kilograme, trebali biste da se fokusirate na vježbe koje ciljaju na cijelo tijelo.

Ako želite da oblikujete tijelo vježbanjem i sa vremenom izgubite kilograme, trebali biste da se fokusirate na vježbe koje ciljaju na cijelo tijelo. Trening cijelog tijela idealan je za oblikovanje figure, kondiciju, pa i gubitak kilograma jer se radi na više mišića odjednom. Međutim, ako niste jedni od onih koji vole da idu u teretanu, ne morate da brinete jer ove vježbe možete jednako uspješno da radite kod kuće.

Čučnjevi

Čučnjevi su poznati kao vježba kojom se jačaju mišići. Kada radite čučnjeve, radite na mišićima donjeg dijela tijela, uključujući kvadriceps, tetive koljena i gluteuse što ih čini izvrsnim izborom za vježbanje cijelog tijela.

Marinci

Ova dinamična i intenzivna vježba kombinuje čučanj, sklek i skok. Marinci ubrzavaju otkucaje srca i pomažu sagorjevanju kalorija angažujući mišiće ruku, nogu i trupa, prenosi Health Shots.

Plank

Iako se čini jednostavnom, plank je vJežba koja mnoge izmori. Izvođenje ove vježbe pomaže u sagorijevanju kalorija i mršavljenju. Angažuje trbušne i bočne mišiće, donji dIo leđa i ramena, podstičući bolje držanje

Penjač

VJežbom penjač, poznatom i kao Mountain climbers, cilja se na gornji i donji dio tijela, što je čini odličnom kardio vježbom. Može ojačati ruke, leđa, ramena i noge, što pomaže sagorijevanju više kalorija.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Tekst objavila: Jasminka Mulić