Ne postoji fleka koja se ne skida: Profesionalac otkrio cake za skidanje mrlja!

Armen Adamjan, majstor za fleke koji u rukavu drži bezbroj kućnih trikova, otkriva najrazličitije načine za otklanjanje fleka. A sve što vam je potrebno već imate u kući!

Skidanje fleka do šminke

Pa tako, pripadnice ljepšeg pola ukoliko su slučajno ostavile trag od šminke na bijeloj odjeći, vrlo lako mogu da ga skinu uz pomoć pjene za brijanje. Ostavite je da odstoji pet minuta na kritičnom mjestu i potom isperite hladnom vodom.

Crveno vino

A ako ste prosuli crveno vino po elegatnoj odjeći i za to postoji rješenje. Pospite so po mrlji, a zatim potopite prljavo mjesto u mlijeko. Nakon 10 minuta isperite hladnom vodu i vidjećete promjenu!

Žute mrlje od znoja

Oni koji se pretjerano znoje i na svojoj bijeloj odjeći ostavljaju žute tragove, evo šta je rješenje! Pomiješajte u posudu so i sirće, dobro promiješajte i potopite tkaninu sa flekom. Nakon 10 minuta direktno ubacite u veš mašinu.

Tragovi od trave

Zelene tragove trave možete da skinete uz pomoć limuna. Jednostavno, premažite limunom kritično mjesto i stavite na pranje. Sok od limuna pomoći će vam i da se riješite rđe na baštenskim makazama.

Bojice i flomasteri po zidu

Ukoliko imate djecu i ona obožavaju da šaraju po zidovima, šare na istim možete da uklonite uz pomoć pene za brijanje. A ako želite da vas se sudopera cakli i na njoj ne ostaju tragovi masnoće i prstiju, sve što vam treba jeste maslinovo ulje. Unutrašnjost sudopere samo premažite njime.

Ogrebotine na obući

I za kraj, tragova sa kožnih cipelama možete da se riješite balzamom za usne. Premažite isprljano mjesto labelom i potom prebrišite krpicom.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija, Unsplash

Tekst objavila: Jasminka Mulić