Elegantna i zavodljiva: Boja vina modni trend za hladne dane

Zagasito crvena, boja vina, trule višnje ili burgundyja je boja kojoj se često vraćamo početkom jeseni - ona uvijek pronađe svoje mjesto u interijerima, modnim artiklima, a poželjna je i kao dio make-upa i manikira.

Simpatije mnogih pobrala je činjenicom da se lako kombinuje i "podiže" svaku odjevnu kombinaciju jer se njen zagasiti ton divno uklapa kao modni dodatak, a klasičan i chic look moguće je postići sa tek nekoliko crvenkastih detalja.

Takođe, posljednjih sezona ova nijansa bila je omiljena na hlačama, kaputima, pletivima, a sudeći po street style izvještajima i u ovoj sezoni nas očekuje sličan modni scenario.

A kada govorimo o predstojećoj zimi, malo koja boja asocira na praznično doba toliko kao boja vina. I dok će njene jarkije nijanse biti rezervisane za najluđu noć u godini, one druge, prigušenije i tamnije, nosive su u svim situacijama između. Poput smaragdnozelene, baš dobro opisuje atmosferu i raspoloženje koje se osjeća tokom prazničnih dana kada se okružujemo tamnim bojama uz koje se osjećamo najugodnije.

Bezvremeni klasik

Boja vina bezvremeni je klasik i ne postoji kombinacija za hladne dane u kojoj možete pogriješiti ako odaberete ovu zavodljivu nijansu. Od kaputa koji će napraviti odmak od klasične crne kombinacije pa sve do odijela, pletiva, haljina ili sukanja. Haljine i suknje će baš odlično zasjati na svim zabavama jer istovremeno nose elegantni i prigušeno zavodljivi element, ne tako naglašen kao kad je riječ o jarkoj crvenoj.

Modni dodaci u ovoj boji takođe su vrlo popularni, od gležnjerica koje će u trenu podići dnevni look u onaj večernji, pa sve do mekanih šalova i kapa koji se slažu sa svim drugim klasičnim zimskim bojama koje bi mogli odabrati.

Kombinovanje

Monohromatske kombinacije

Ukoliko se odlučite za monohromatsku kombinaciju u ovoj boji - nećete pogriješiti. Osjećaćete se ugodno, a i ostavićete dobar utisak gdje god se pojavite.

Neutralne boje

Spojena u kombinaciju s komadima neutralne boje najbolje dolazi do izražaja. Hlače u ovoj boji kombinujte s blejzerom u nude nijansama ili dodajte detalje u zemljanim tonovima.

Modni dodaci

Ukoliko se želite okušati u kreiranju kombinacija u ovoj boji, ali još niste sigurni kako i da li će vam se slagati s ostatkom ormara, počnite s aksesoarima. Cipele i torba u boji vina su odlični jesenji komadi za eksperimentisanje s ovom nijansom.

Kombinacije sa svijetlim bojama

Ukoliko ste zaljubljenik u svijetle boje tokom jeseni, probajte kombinovati boju vina sa svijetloplavom. Iznenadićete se kako dobro ove dvije boje idu zajedno.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić