Univerzalni modni savjeti

Modni trendovi dolaze i prolaze, ali neke stvari su jednostavno vječne.

Ovo su modni savjeti za sva vremena kojih bi trebalo da se držite bez obzira koji je vaš stil.

Kupujte kvalitetne komade u neutralnim tonovima

Treba u ormaru imati nekoliko klasičnih odjevnih komada kao što su mala crna haljina, bijela košulja, dobar par farmerki i crne salonke. Za njih ne štedite jer ćete uvijek moći da nosite, kombinuju se uz svaki stili i uz svaku priliku i uvijek su dobar izbor 

Garderoba baš po vašoj mjeri

Trendovi su prolazni, ali vaša tjelesna građa i stil su tu da ostanu. Zato, nekad zaobiđite aktuelne modele i držite se onoga što vam provjereno dobro stoji i u čemu se osjećate kao svoj na svome. Bolje nego da eksperimentišete sa krojevima samo zato što su trenutno in, a koji baš i neće laskati vašoj figuri.

Čistka u ormaru

Jedan dobar kavlitetan odevni komad je daleko potrebniji u vašem ormaru nego gomila krpica koje ćete ,,možda nekad obući” ili će se ,,možda nekad vratiti u modu”. Podijelite ili odnesite u neko humanitarno udružene sve što vam u ormaru skuplja prašinu već nekoliko sezona.

Nabavite nekoliko dobrih modnih dodataka

Dobra tašna ili upadljiva ogrlica će vas učiniti djevojkom od milion dolara. Zato počastite sebe dobrim unikatnim aksesoarom koji će osvežiti i najobičniju kombinaciju.

Istaknite najbolje

Možda vam Majka Priroda nije dala duge noge, ali zato imate senzualne grudi ili ravan stomak ? Istaknite ono što volite na svom tijelu. Tu su bluze i majice sa dubokim dekolteom, tu su kratke suknje i šortsevi, tu su uske seksi haljine. Nešto će biti baš za vas.

Unesite malo boje

Istina, sa neutralnim bojama nikada ne možete da pogriješite, ali neće škoditi ako u svoje kombinacije unesete malo jarkih boja. Džemperak ili ešarpa će biti sasvim dovoljni.

Uvijek bolje

Niste sigurne šta da obučete za neki događaj? Pa najbolje što možete, naravno. Uvijek je bolje da budete maksimalno dotjerane, nego da se cijelu noć kajete što niste obule štikle.

Napravite inventar ormara

Popišite stvari koje imate u ormaru i tako ćete imati mnogo boljli pregled izbora, pa ćete lakše i praviti kombinacije.

Slažite garderobu po bojama

Ovo je sjajan način da organizujete svoj ormar. Umjesto da slažete po sistemu bluze na jendu gomilu, farmerke i pantalone na drugu, džemperi na treću, napravite grupe po bojama i tako ćete se bolje snalaziti pri kombinovanju.

Izvor:CdM