4 pravila vizažista kako savršeno nanijeti sjenku na oči

Većina šminkera će se složiti da su dobro definisane oči ključ za savršen izgled.

Sjenka igra ključnu ulogu u tome, a nije lako stvoriti tako upečatljiv izgled. Ipak, ključ je u malim tehnikama i dodatnim proizvodima koji će učiniti da oči budu dodatno naglašene, a sjenka izgleda intenzivno kao u paleti.

Primer

Većina nas se više koncentriše na krajnji rezultat šminke za oči, ali uvijek zaboravljamo da koristimo primer za oči. Potpuno je pogrešno shvatanje da primeri ​​za oči imaju cilj da samo produže dugovječnost sjene. Primeri ​​očima dodaju živost, čineći da boja bude intenzivnija.

Baza za sjenke

Formula baze za sjenke je potpuno drugačija od one kod primera za oči. Ima gustu i kremastu formulu. Ona pomaže da se sjenka zalijepi za kapak. Najbolje je nanijeti bazu za vrhovima prstiju, jer pomaže u lakšem nanošenju proizvoda. Šminkeri uvijek prvo nanose primer za oči, a zatim ga prate bazom za sjenku.

Bijela olovka za oči

Bijele olovke za oči mogu lako da zamijene primer. Pokrijte cijeli kapak bijelom olovkom za oči i koristite čvrstu četkicu za sjenku ili prste da je brzo, ravnomjerno rasporedite kako bi djelovala kao osnova. Zatim nanesite sjenku.

Nakvasite četkicu za sjenku

Trik da sjenke izgledaju vidljivije i svjetlije je da navlažite četkicu za sjenku sprejem za šminkanje ili običnom vodom. Nakon što navlažite četkicu polako je tapkajte preko čiste maramice da biste uklonili višak vode. Četkica treba da bude vlažna da bi lakše pokupila proizvod.

 

Izvor i foto:Ljepota i zdravlje

Tekst objavila:Jasminka Mulić