Kako osvježiti enterijer uz pomoć trendi boja

Samo promjena boje na zidovima ili namještaju može napraviti ogromnu razliku u vašem domu...

Zašto volimo da mijenjamo izgled doma uz pomoć krečenja i malo farbe? Zato što je to najjednostavniji i jedan od najjeftinijih načina da promijenite izgled cjelokupnog enterijera doma ili samo jedne prostorije. Ukoliko ste spremni za proljećnu promenu i investiranje u vaš dom, u nastavku saznajte kako možete doprineti da vaš dom izgleda kao nov!

Sjajan finiš

Kako učiniti zidove upadljivim i istovremeno elegantnim i svestranim? Jednostavno – lakovanim, sjajnim finišom. Ovakvi premazi će učiniti vaše zidove sjajnim, prelijepim i lakim za održavanje, pogotovo ako je u pitanju svijetla boja koja se brzo prlja.

Hladno-bež

Zvanična boja enterijera iz devedesetih uveliko važi za jednu od omiljenih u modernim vremenima. Kako da vam izgleda još modernije? Izaberite bež boju sa hladnim zelenim podtonom (koji je suprotan žutom) za zidove, a zatim uredite enterijer u boho stilu. Moderan izgled je zagarantovan!

Trendi police za knjige

Želite da istaknete vašu kolekciju knjiga, suvenira i dekora za dom? Ništa lakše – zadnju stranu ormana sa otvorenim policama ofarbajte u tamnu boju koja će cjelokupni komad namještaja sa svim stvarima učiniti pravom malom galerijom.

Raznobojni nameštaj

Na jednostavan način možete unapruediti izgled nameštaja i dati potpuno nov izgled, a ujedno nećete morati da kupujete novi. Jednostavno uzmite farbu po izboru i ofarbajte staru komodu sa fiokama, sanduk za odlaganje ili sto. Vodite računa da se vaša nova boja uklapa u cjelokupni enterijer, ali i da bude dovoljno upadljiva.

“Veštački” ramovi/lajsne za plafon

Gipsani ramovi ili lajsne od stiropora koje ukrašavaju dio između plafona i zidova i čine enterijer luksuznim sada ne moraju da budu nedostižni. Dovoljno je da uz pomoć farbe kreirate iluziju kao da postoje, tako što ćete odabrati dvije kontrastne boje i “produžiti” plafon. Na slici pogledajte kako to izgleda.

Izvor: Ženski magazin