Bijela rozen torta od čokolade i lješnika

Sastojci:

500 g gotovih kora za rozen tortu, 1,5 litra mlijeka, 4 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 200 g bijele čokolade, 250 gr margarina, 200 g šećera u prahu, 200 g pečenog mljevenog lješnika, 1 litra slatke pavlake

Priprema:

U malo hladnog mlijeka razmutiti pudinge i šećer, a ostalo mlijeko staviti da provri. Kada provri zakuvati smjesu i miješati dok se ne zgusne. Kada se zgusnulo skloniti sa vatre pa odvojiti 5 kašika pudinga u drugu činiju, a u šerpu u kojoj se puding kuvao dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se ohladi.

Ulupati pjenasto margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohlađen krem sa čokoladom i izmutiti, zatim dodati mljevene lješnike i sve sjediniti. Ulupati slatku pavlaku pa joj dodati ohlađen onaj odvojen puding i umutiti.

Dodavanjem ovog pudinga u slatku pavlaku ona se neće stegnuti previše i lakše će se i mazati. Mazati kora, lješnik krem, pa slatka pavlaka, i tako do kraja. Ako vam ostane krema ili slatke pavlake ostavite da namažete tortu okolo ili je dekorišite slatkom pavlakom. Ostavite bijelu tortu da odstoji nekoliko sati pa je poslužite, najbolje je preko noći da odstoji jer sjutradan kore se tope.

Prijatno!

Izvor:CdM