Deset znakova da će muškarac biti dobar tata

 U dobrim ste odnosima s partnerom, ali sumnja u njegove očinske talente sprečava vas da okrenete novu stranicu u vezi?

Ovo je deset karakteristika koje pokazuju da će muškarac biti odličan otac.

  1. Pomaže po kući

Možda neće u svoj planer upisati usisavanje dnevnog boravka, no, ako na sebe preuzme pripremu večere, i pritom mu ništa ne zagori, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. Uz to, iskustvo u obavljanju takvih zadataka sigurno će dobro doći nakon što se dijete rodi, piše N1.

  1. Dobar je pod pritiskom

Takav muškarac će sigurno moći da zbrine bebu u dva ujutro.

  1. Prepoznaje zabavnu stranu života

Ovo pokazuje da će postati brižan tata koji će djecu okruživati smijehom, sigurnošću i veseljem.

  1. Drži stvari pod kontrolom

Ako vaš partner štreberski prati plaćanje režija, vodi brigu da sva tehnika u kući radi besprekorno i nikad ne ide na put s nedovoljno goriva u rezervoaru, to su samo neki od znakova koji vam pokazuju da će i u očinstvu biti odgovoran.

  1. Imao je psa

Ovo nije najvažniji faktor, no iskustvo u čišćenju za bićem za koje je emotivno vezan sigurno će mu dobro doći u očinskoj karijeri.

  1. Brine se o vašim potrebama

Ako vaš partner pokazuje interes za vaše želje i ima namjeru da ih ispuni unutar svojih mogućnosti, pokazuje požrtvovnost i spremnost ulaganja u vašu sreću. Tako će se sigurno ponašati i prema djetetu.

  1. Ne boji se da vam se suprotstavi

Budite srećni što imate muškarca koji vas, pod cijenu mira u kući, spremno vraća na zemlju. Ta će mu karakteristika biti prijeko potrebna kao ocu, s obzirom na to da ga čekaju slični sukobi s djetetom (posebno u pubertetu).

  1. Samostalan je

Iako ponekad izgleda kao da ne može bez vas, ustvari je samostalan i odgovoran muškarac koji vam ne živi pod skutama. Na njega se uvijek možete osloniti kad dijete dođe na svijet, jer sigurno vas neće svakih pet minuta zvati da mu ponovite uputstva za presvlačenje pelene.

  1. Ima veliko srce

Veliko je srce garancija zrelog i promišljenog muškarca, a uz njega je srećno djetinjstvo podmlatka zagarantovano.

  1. Želi da bude dobar otac

Možda nema nikakvog praktičnog iskustva s djecom, no sama činjenica da želi da bude kvalitetan otac već je ogroman korak u pravom smjeru. Jer ako zaista sanja o tome da ga djeca vole, to će se na kraju i obistiniti. Kad ga jednom vidite kako se igra s vašim sinom ili ćerkom, rastopiće vam se srce.

Izvor:CdM