Želite RAVAN stomak nakon POROĐAJA? Spas je u ovim PETOMINUTNIM VJEŽBAMA

Nakon porođaja, među prvim stvarima koje vam padaju na pamet jeste kako da “skinete” višak sa stomaka...

Tada na red nastupa svakodnevno rađenje trbušnjaka svih vrsta koje vam poslije nekoliko dana može dosaditi. Ono što bi trebalo da znate prije vježbanja jeste da za dobar rezultat i efektno smanjivanje stomaka nakon porođaja treba da uposlite sve trbušne mišiće, a ne samo jednu grupu. Ovo se posebno odnosi na mišiće koji su podrška karličnom dnu.

Ove vježbe će vam biti od pomoći:  

Spuštanje karlice
Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima. Stopala treba da budu u potpunosti prislonjena na pod. Kako udišete, istovremeno gurajte karlicu ka stopalima i stisnite mišiće zadnjice. Sa izdisajem kukove vraćajte u prvobitni položaj. Vježbu radite kontrolisanim pokretima i brzinom oko 1 minut. 

Obrnuto marširanje
Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima pod uglom od 90 stepeni. Spuštajte desnu nogu da biste vrhom prstiju dodirnuli pod, a zatim je vratite u prvobitni položaj. Dok spuštate jednu nogu, druga treba da stoji i dalje pod uglom od 90 stepeni. Isto uradite i sa lijevom nogom. Vježbu radite oko 1 minut. 

Most
Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima i stopalima na podu. Gurajući se stopalima, počnite da podižete kukove što više možete. Napravite malu pauzu u najvišoj tački, stegnite zadnjicu i vratite se u prvobitni položaj. Vježbu radite 1 minut. 

Istezanje ruku i nogu
Lezite na leđa sa nogama savijenim pod uglom od 90 stepeni. Ispružite ruke prema plafonu. Istovremeno ispružite jednu ruku i suprotnu nogu, napravite malu pauzu, a zatim ih vratite u prvobitan položaj. Isto uradite sa drugom rukom i nogom. Vježbu radite 1 minut. 

“Ptica-pas”
Oslonite se na ruke i koljena. Zategnite mišiće stomaka i držite se čvrsto rukama. Desnu ruku podignite i ispružite naprijed i podignite i ispružite lijevu nogu, kreirajući pravu liniju sa tijelom. Vratite ruku i nogu na pod. Vježbu radite 1 minut. 

 

IZVOR: zenskimagazin.rs