Vječiti ŽENSKI PROBLEM: Primijenite ovaj TRIK, i riješite se NAELEKTRISANE KOSE

Stare žene su govorile da je kosa ukras svake žene. Ali, u trenutku kad kosa zahvaljujući elektricitetu dobije "krila", često će uspjeti pokvariti i najbolje raspoloženje.

Nunzio Saviano, poznati frizer iz New Yorka, ponudio je brzo i lako rješenje za ovaj problem.

- Ako ste napolju i frizura vam ima svoje ideje o tome kako bi trebala stajati, ukrotite elektricitet za minut - dva s vlažnim maramicama. Idealne su one koje u sebi imaju malo kokosovog ulja ali mogu i obične. Bitno je da se s njima pređe donji dio kose koji se naelektriše i da se izbjegne tjeme kako kosa ne bi izgledala masna. Postoje i profesionalne vlažne maramice za kosu koje se mogu pronaći na Internetu - objasnio je Saviano za Allure.

Saviano je otkrio i par malih tajni kako potpuno spriječiti elektrisanje kose:

- Ako imate srednje ili jako gustu kosu, perite kosu kao i obično, ali kad stavite regenerator raspetljate kosu s četkom sa širokim zupcima. Nemojte u potpunosti isprati kosu, nego ostavite malo regeneratora na kosi koji će sprječavati vlagu iz vazduha da se apsorbuje na vlasima kose i podiže je.

Nemojte svakodnevno prati kosu - ako imate masnu kosu perite je svaki drugi dan, a ako imate suvu, onda dva puta nedjeljno. Koristite masniji šampon bez sulfata koji neće uništiti prirodna ulja na kosi. Iako niste oprali kosu, to ne znači da ne možete prije izlaska iz kuće uzeti malo regeneratora u ruke i prstima lagano proći kroz donji dio i vrhove kose, što će smanjiti elektricitet.

- Nakon što ste bili u salonu, razmislite o kupovini nekog od profesionalnih preparata s kojima ćete produžiti tretman kose koji ste dobili i na taj način održati frizuru što je duže moguće. Ako ne želite kupiti u salonu, na primjer šampon za kosu koji vam je ponuđen, u prodavnici samo provjerite da šampon nema sulfata koji isušuju kosu.

Izvor: 24sata.hr