Veliki potencijal za bolju saradnju

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju veliki potencijal za poboljšanje saradnje, prije svega u ekonomskoj sferi, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Filipa Vujanovića i princa Abu Dabija šeika Muhameda Bin Zajeda.

Predsjednik Vujanović boravi u zvaničnoj posjeti Emiratima, a drugog dana boravka u toj zemlji razgovarao je s Bin Zajedom.

"Vujanović je upoznao šeika Muhameda sa aktuelnom političko-ekonomskom situacijom u Crnoj Gori ističući rast BDP u ovoj godini, kao i značaj našeg članstva u NATO. Broj medjusobnih posjeta na visokom nivou potvrdjuje izuzetno dobre i prijateljske odnose dvije države", navodi se u saopštenju.

Bin Zajed je, kako se dodaje, poželio dobrodošlicu Predsjedniku Vujanoviću saglašavajući se sa ocjenom o veoma dobrim međudržavnim odnosima.

Tokom susreta, razgovarano je o bilateralnim odnosima i mogućnostima njihovog unapređenja u zajedničkom interesu. Konstatovani su veliki potencijali unapredjenja saradnje, prvenstveno u ekonomsko-investicionoj sferi".Završnog dana posjete Vujanović će biti gost Bin Zajeda na trci Formule 1 koja se održava u Abu Dabiju.

Izvor:Rtcg