Nema nedodirljivih, sa državom nema igranja"

Potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić pohvalio je, kako kaže, još jednu uspješnu operaciju Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije i SDT-a.  "Izuzetno pohvaljujem još jednu uspješnu operaciju Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije i SDT-a! Obećali smo transparentnost, efikasnost i pravičnost u bezbjednosnom sistemu i današnjim hapšenjem pokazujemo da smo na pravom putu.

Ovo je još jedan primjer odlične saradnje bezbjednosnog sektora i tužilaštva o kom sam juče govorio i u Europolu na sastanku sa direktoricom”, kazao je Bečić, nakon akcije SPO-a usmjerene ka direktorici ASK-a. Bečić kaže da nema privilegovanih i da nema kompromisa sa osnovnim vrijednostima društva. “I definitivno, nema nedodirljivih. Ovo hapšenje je jasan signal i poruka da ćemo nastaviti sa čvrstom rukom pravedne i odlučne države sa kojom nikada više nema igranja i kompromitovanja”, naveo je Bečić.

U našoj zemlji, kako kaže, ima mjesta samo za one koji vjeruju u pravdu i čistotu institucija. “Kao potpredsjednik Vlade za bezbjednost i koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, obećavam da ću učiniti sve što je u mojoj moći da 44. Vlada Crne Gore obezbijedi optimalne uslove za efikasno i profesionalno obavljanje dužnosti”, naveo je Bečić. On je čestitao svim hrabrim i istrajnim članovima bezbjednosnog sektora i Specijalnog državnog tužilaštva koji su danonoćno radili na realizaciji prethodnih i ove akcije. “Srećno Crnoj Gori u novom istorijskom poglavlju, gdje pokazujemo da niko nije iznad zakona. Neka ovi principi budu mjera našeg patriotizma!”, zaključio je Bečić.

Izvor:RTCG

Foto: gov.me