"Biće brzih cesti u Pljevljima i Bijelom Polju"

Premijer Milojko Spajić rekao je da će biti brzih cesti u Pljevljima i Bijelom Polju. Reakcija je nakon toga, došla i iz Ministarstva prostornog planiranja i urbanizma.Spajić je na svom nalogu na mreži "X" napisao:"Kad se završi idejno rješenje (tender je u toku), moći će da se doda i prostorni plan.

Očekujemo da se krene sa radovima već krajem sledeće godine", naveo je Spajić, reagujući na danas objavljeni tekst u dnevnim novinama i na portalu Vijesti pod naslovom - "Nema brze ceste, nacrtani aerodrom i sedam helidroma". Iz resornog ministarstva su kazali istim povodom da je ova saobraćajnica predviđena Nacrtom Prostornog plana Crne Gore do 2040. godine koji je na javnoj raspravi."Potrebe za pretjeranim senzacionalizmom nema, jer razlog zašto se ova saobraćajnica ne nalazi trenutno u Nacrtu PUP-a Pljevlja leži u tome što se sa izradom istog počelo u novembru 2022. godine.

Ovaj PUP se radio na osnovu važećeg PPCG-a, a u njemu nema ove saobraćajnice, tako da nije bilo ni planskog osnova za njeno ucrtavanje u Nacrt PUP-a", naveli su oni. Međutim, kako su rekli,novim PPCG-om, koji je trenutno na javnoj raspravi ova saobraćajnica se uvodi (planira), tako da se nakon javne rasprave i uz podnošenje inicijative od nadležnih organa stiču uslovi da se primijeni i zvanično uđe u predlog PUP-a Pljevalja.

Izvor:RTCG

Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine