"Postupanje službenika pred SDT-om, dokazi i sa SKY aplikacije"

Državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić saopštio je da je ranije formiran predmet koji se bavi time da li su službena i druga lica, postupanjem u predmetu javnosti poznatom kao „državni udar“, počinila krivično djelo.

Jedan od lidera Koalicije ZBCG Milan Knežević kazao je juče na pres konferenciji da želi da pita jednog od tužioca koji je izjavio da je pročitao sve materijale iz SKY aplikacije, da li je pokrenut predmet protiv Ljuba Milovića, Petra Lazovića i izvjesnog "D" koji se pominje u prepiskama kao osoba koja je nudila novac za presudu u slučaju "Državni udar". Radonjić je odgovorio da je SDT već radi na tom predmetu.

“U tom krivičnom predmetu, u kojem je u toku izviđaj, se kao dokaz, između ostalog, koristi i komunikacija sa SKY ECC aplikacije, ali i drugi elektronski dokazi, koji su dostavljeni Specijalnom državnom tužilaštvu ili je ono do njih došlo kroz preduzimanje određenih dokaznih radnji”, kazao je Radonjić.

Knežević je juče takođe istakao da je neophodno sprovesti istragu kako su i na koji način glasale sudije Apelacionog suda, i da li je neko ko je bio protiv bio predmet "no limit" obrade od strane Milovića i Zvicera.

"Vjerujemo da je ovo još jedan od dokaza kako je montiran državni udar i kako su sve državne strukture bile zainteresovane da Mandić, ja i Čađenović budemo osuđeni na dugogodišnje robije", istakao je Knežević.

Izvor: RTCG