Abazović: Kolašin je Davos Crne Gore

Kolašin postaje prestižno mjesto za zimski turizam, poručio je premijer Dritan Abazović. Abazovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurovića posjetili su danas skijalište Kolašin 1600.

Premijer je kazao da ovih dana svjedočimo nečemu što smo dugo priželjkivali i da je skijalište u Kolašinu prepuno skijaša i turista.

“Ne samo da je uspješna turistička sezona nego su juče i oboreni rekordi. Sve što se dešavalo prethodnih sedam dana govori da Crna Gora i Kolašin postaju prestižno mjesto za zimski turizam”, naveo je Abazović.

Najavio je i da će se raditi na poboljšanju infrastrukture i dodao kako se nada da ćemo narednu sezonu dočekati sa tunelom koji povezuje Andrijevicu i Berane.

“Mislim da Crna Gora dobija svoj Davos. Kolašin je Davos Crne Gore i bolje mjesto od Davosa”, kazao je Abazović.

Đurović: Blizu smo da pariramo Jahorini, Kopaoniku pa i da ih prestignemo

"Blizu smo da pariramo regionu, Jahorini, Kopaoniku, mislim da ćemo brzo da ih prestignemo", kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović tokom posjete skijalištima u Kolašinu.

Ono je poručio da je cilj Vlade da to ne bude regialno već evropsko i svjetsko skijalište.

Đurović je uputio izvinjenje onima koji su čekali u gužvama na putu ka skijalištima u Kolašinu i poručio da će Vlada učiniti sve da poboljša infrastrukturu.

"Takav je kapacitet trenutno ali u narednom periodu ćemo se potruditi da poboljšamo infrastrukturu, da ćemo se potruditi da naredne godine imamo spremnu novu garažu, da imao još više ugostiteljskih objekata", kazao je Đurović.

On je istakao da je Kolašin blizu da parira skijalištima u regionu.

"Blizu smo da pariramo regionu, Jahorini, Kopaoniku. Mislim da ćemo brzo da ih prestignemo. Ono čemu težimo nije da ovo ne bude regialno već evropsko i svjetsko skijalište. Naša je težnja da popravimo, napravimo infrastrukturu, da Crnu Goru poboljšamo u turističkom smislu i da Crna Gora živi 365 dana ful turizma i mislim da smo na pravom putu održivog i stabilnog turizma u Crnoj Gori", kazao je Đurović.

Izvor: Rtcg