Neodgovorno što rješenje instiucionalne krize leži u rukama političara

Zbog nesprovođenja reformi koje su obećane nakon pada DPS-a, pojedine institucije ne postupaju kako treba ili postupaju selektivno, smatra Lazar Grdinić iz istraživačkog centra MANS-a.

Kako je kazao u emisiji "Sobro jutro Crna Goro", jako je nezrelo i neodgovorno to što rješenje institucionalne krize zavisi od političke volje.Grdinić smatra da dvije godine nakon preuzimanja vlasti, nove Vlade se nisu libile da preuzmu sve mehanizme smijenjene vlasti.

“Ništa od reformi koje su nam obećanenije ispunjeno. Nemamo novi Zakon o slobodnom pristupu informacijama, nemamo ni novi Zakon o sprečavanju korupcije, dok Zakon o porijeklu imovine prate određene kontroverze”, rekao je on.

Istakao je da to uzrokuje da nadležne institucije ne postupaju kako treba ili postupaju selektivno.“Sve nas to dovodi u takozvanu institucionalnu krizu koja se opet svodi na to da je rješenje u rukama političara i da se svodi na pitanje političke volje što je po mom mišljenju neodgovorno i jako nezrelo”, rekao je Grdinić.

 Izvor: Rtcg