Napadača traže na snimcima kamera

Policija juče nije uspjela da uđe u trag osobi koja je pucala u Oliveru Lakić i ranila je na ulazu zgrade u kojoj živi, pišu Vijesti. Novinarka je ranjena prije dvije noći. Sa prostrijelnom ranom potkoljenice hospitalizovana je u podgoričkom Kliničkom centru.

Prema saznanjima Vijesti, tužilaštvo do sinoć nije odlučilo da li će ranjavanje Lakićeve kvalifikovati kao pokušaj ubistva.

Iz Uprave policije tom listu je nezvanično rečeno da su inspektori, po nalogu više tužiteljke Suzane Milić, pregledali snimke sa nadzornih kamera u blizini mjesta na kom je Lakićeva ranjena. Tvrdili su da provjeravaju gdje su se i sa kim nalazile njima sumnjive osobe i saslušavaju svjedoke. I ranjena Lakićeva izjavu je dala pred tužiteljkom Milić i policijskim inspektoriima.

Kako bi utvrdili da li je napadač imao pomagače koji su pratili novinarku i eventualno mu javili kada je ona iz redakcije krenula ka kući, policija će pregledati snimke nadzornih kamera iz centra grada.

Izvor iz istrage Vijestima je nezvanično rekao da provjeravaju u kojim se tekstovima Olivere Lakić može kriti motiv ranjavanja.

 

Izvor:RTCG