Pokrenulo se klizište i oštetilo kolovoz

Klizište koje se pokrenulo u selu Trešnjevik blokiralo je regionalnu saobraćajnicu Andrijevica-Kolašin. Veliki odron oštetio je kolovoz, a prijeti da ugrozi i domaćinstva.

Mještani su upozorili nadležne institucije na problem klizišta, ali nakon izlaska na teren Direkcija za saobraćaj konstatovala je da će za ozbiljne radove koje zahtijevaja taj teren biti potrebno vremena. Do tada će oko 40 domaćinstava ostati u blokadi. Zabrinuti mještani upozoravaju da obližnjim kućama prijeti opasnost. Tražili su da se mašinama ukloni zemlja koja se obrušila.

Za održavanje regionalnog putnog pravca Andrijevica Trešnjevik-Kolašin zaduženo je preduzeće Crnagoraput. Sa mehanizacijom su pokušali da saniraju važnu saobraćajnicu ali je posao ostao nedovršen, stanovnici Trešnjevika zvali su i nadležne u Direkciji za saobraćaj.

Inženjeri Direkcije i glavni republički inspektor obišli su oštećene lokalitete i zaključili da je do potpunog otapanje snijega tehnički neizvodljivo saniranje klizišta. Postavili su saobraćajnu signalizaciji na oštećenoj saobraćajnici i zabranili prolaz putničkim i teretnim vozilima.

Izvor:rtcg