DIK će obavještavati o procentu izlaznosti i procesu glasanja

Državna izborna komisija (DIK) će u nedjelju, kada se održavaju predsjednički izbori, imati šest konferencija za novinare na kojima će obavještavati o procentu izlaznosti birača i procesu glasanja.Konferencije će biti održane u osam, deset, 13, 16, 19 i 21 sat u Plavoj sali Skupštine Crne Gore.

Domaći i strani mediji koji žele da izvještavaju o predsjednićkim izborima u Crnoj Goru mogu da se akredituju do danas u 17 sati. Akreditacija će važiti uz lični identifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš), saopšteno je iz DIK-a.

Mediji koji žele da akredituju svoje predstavnike za izvještavanje treba da dostave DIK-u Zahtjev za akreditaciju.Zahtjev sadrži ime i prezime lica za koje se zahtijeva akreditacija, broj identifikacionog dokumenta (lične karte ili pasoša), dužnost koju obavlja (novinar, kamerman, fotograf ili tehničar) i fotografiju lica za koje se traži akreditacija.

Zahtjev se dostavlja, na memorandumu medija potpisanog od odgovornog lica, na adresu: Državna izborna komisija, Ulica Novaka Miloševa br. 8, Podgorica, Crna Gora ili elektronskom poštom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Akreditovani predstavnici medija će, u slučaju da je akreditacija odobrena, moći da podignu akreditacione kartice u prostorijama DIK-a u petak i subotu od devet do 17 sati.

Izvor:rtcg