Đukanović: Ohrabrujuća poruka Putina

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović, okarakterisao je  kao ohrabrujuću posljednju poruku ruskog predsjednika Vladimira Putina o razvoju odnosa sa Podgoricom na uzajamno korisnoj osnovi.

Đukanović je u emisiji "Živa istina" kazao da će se zvanična Podgorica "odgovorno ponijeti prema Rusiji" i poručio da od Kremlja traži "poštovanje prava na izbor vlastite budućnosti".

On je komentarisao  izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina na ceremoniji uručivanja akreditivnih pisama grupi ambasadora među kojima je bio i crnogorski izaslanik Ramiz Bašić.

Putin je saopštio da "sadašnja situacija u rusko-crnogorskim odnosima očigledno ne odgovara viševjekovnim tradicijama bratskog prijateljstva i duhovnog zajedništva naših naroda" i poručio da se Rusija zalaže za razvoj veza sa Crnom Gorom na "uzajamno korisnoj osnovi".

Đukanović je taj stav doživio ohrabrujućim, uz napomenu da iz Kremlja "već duže nije bilo takvog tona".

"Razumio sam tu najavu ohrabrujuće, bez obzira na to šta će ta najava proizvesti za djelo, ali lijepo je čuti. Već duže nije bilo takvog tona. Naš doživljaj je da ne možemo da se pomirimo da bilo ko pokušava da nam uskrati pravo na izbor vlastite budućnosti. Ono što tražimo to je poštovanje vlastite budućnosti koju su građani odabrali, a mi ćemo se odgovorno ponijeti prema Rusiji", rekao je kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore.

Zaključio je da je vlast u Crnoj Gori spremna da gradi dobre odnose sa Moskvom.

 

Izvor:RTCG