Nurković na čelu ekspertskog tima za auto-put

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković biće na čelu međuresornog Ekspertsko-pregovaračkog tima za nastavak realizacije auto-puta Bar Boljare, koji je formirala Vlada radi ugovaranja izgradnje dvije dionice ovog putnog pravca.

Pored Nurkovića, u timu su još Angelina Živković, Mirsad Ibrahimović i Maja Mijušković iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, zatim savjetnici premijera Vladimir Beratović i Vatroslav Belan, Nikola Vujović iz Ministarstva ekonomije, Branislav Todorović iz Ministarstva finansija, te Rešad Nuhodžić iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Tu su još i Mladen Ulićević i Duško Lučić sa Građevinskog fakulteta, Aleksandar Žurić i Jonuz Mujević iz Monteputa, kao i Goran Vujović, Miroslav Mašić i Ljubinka Ivanović zaduženi za implementaciju projekta auto-puta.

Zadaci Ekspertsko-pregovaračkog tima biće predlaganje optimalnog modela za nastavak realizacije auto-puta, definisanje kriterijuma za pretkvalifikaciju i ocjena prikupljenih ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Izvor:cdm