Rusija protjeruje crnogorskog diplomatu

Moskva će protjerati jednog crnogorskog diplomatu, saopštilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.Taj potez Kremlja je odgovor na protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore zbog slučaja trovanja bivšeg agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Engleskoj, za šta su vlasti u Londonu optužile Rusiju.

Ambasador Crne Gore u Rusiji Ramiz Bašić pozvan je danas u rusko Ministarstvo vanjskih poslova, gdje mu je saopštena ta odluka.

"Njemu je uručena protestna nota i saopšteno mu je da kao odgovor na neopravdanu odluku Crne Gore da protjera ruskog diplomatu na osnovu nerazumnih optužbi Velike Britanije protiv Rusije u vezi takozvanog slučaja "Skripalj", Rusija proglašava zaposlenog u Ambasadi Crne Gore za personu non grata", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva, prenosi agencija Tass.

Ne navodi se o kojem je diplomati riječ.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov prošle nedjelje je najavio da će Rusija protjerati proporcionalan broj diplomata svih zemalja koje su tu mjeru primijenile prema ruskom diplomatskom osoblju.

Crna Gora je 28. marta proglasila ruskog diplomatu Bora Đukića za personu non grata i uskratila mu saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije.

Izvor:rtcg