Vesko Damjanović novi direktor Uprave policije

Pomoćnik direktora za graničnu policiju Vesko Damjanović biće novi direktor Uprave policije, nezvanično je potvrđeno CdM-u. On će na toj funkciji naslijediti Slavka Stojanovića, koji je u subotu podnio ostavku. Damjanović je do sada obavljao funkciju pomoćnika direktora za graničnu policiju.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Jovica Rečević, podnijeli su u subotu ostavke. Do promjena je došlo i u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB). Nakon ubistava koji su se desili tokom prethodne sedmice u Podgorici, razriješen je rukovodilac podgoričkog Centra ANB-a Milan Kovačević. Na to mjesto postavljen je Bojan Vukčević,  pripadnik Sektora za kontraobavještajnu zaštitu.

Ministar unutrašnjh poslova Mevludin Nuhodžić u subotu je kazao je da su Stojanović i Rečević podnijeli ostavke iz objektivne odgovornosti.

“Rezultati koje su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije postigli prethodne godine u obračunu sa kriminalnim grupama nažalost nijesu bili garant da ćemo u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa, što je po opreativnim podacima slučaj danas nažalost ubijenog Radivoja Jovanovića”, rekao je ministar Nuhodžić u izjavi za Televiziju Crne Gore.

On je dodao da je zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji glavnog grada, i posljedica koje su se desile tokom ove sedmice, sa djelom menadžmenta Uprave policije danas održao kolegijum na kojem su Stojanović i Rečević podnijeli ostavke.

 

Izvor: cdm.me