Joković: Raspušteni opštinski odbori SNP-a biće formirani do 15. aprila

Rok za formiranje novih opštinskih odbora Socijalističke narodne partije, nakon odluke Vladimira Jokovića, predsjednika ove partije, o raspuštanju odbora zbog, kako je kazao isteka mandata, je 15. april ove godine.

Svim opštinskim odborima je već godinu istekao mandat i većina opštinskih odbora SNP, posebno onih koji nijesu podržali kandidatiru Jokovića za novog predsjednika nakon Srđana Milića, nijesu htjeli da izvše izborne konferencije koje su predviđene Statutom partije, podsjetio je Joković gostujući u emisiji “U Žiži“ Skala radija.

“Kad smo vidjeli da od toga nema ništa i da oni koji nemaju nikakav legitimitet ni legalitet i da je istakao svaki mogući rok, donijeli smo jedinu moguću, ispravnu odluku o raspuštanju opštinskih odbora, i formirali privremene odbore koji će po Statutu sprovesti proceduru izbora i formiranja novih opštinskih odbora. To je urađeno u Nikšiću i Plužinama gdje je jednoglasno izabran novi predsjednik OO SNP i to ćemo uraditi u svim gradovima“, kazao je Joković.

On je pozvao sve one koji, kako je kazao, žele dobro SNP-u, da uzmu učešća i da formiraju najbolje moguće opštinske odbore i izaberu njihove predsjednike.

 

Izvor:antenna m