Vlada traži partnera za nastavak gradnje autoputa

Vlada Crne Gore pozvala je sve zainteresovane subjekte da predlože uslove i modele za izgradnju ostalih dionica autoputa Bar Boljare, na principima privatno-javnog partnerstva, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.

CRBS je prva zainteresovana kompanija za nastavak gradnje autoputa, a kako je poručio ministar Kinezi neće biti favorizovani, već će Vlada odabrati najpovoljniju ponudu.

Zbog toga će predstavnici Vlade i kineske kompanije CRBC potpisati sjutra Memorandum o izgradnji autoputa, metodom privatno-javnog partnerstva za izgradnju nastavka autoputa.

Ministar Nurković je saopštio da taj memorandum ipak ne znači da će Kinezi graditi i nastavak autoputa.Memorandum o izgradnji autoputa metodom privatno-javnog partnerstva za izgradnju nastavka autoputa, Vlada je danas usvojila.

"Zato pozivam sve zainteresovane subjekte da ispolje svoje interesovanje i predlože uslove i modele za realizaciju ostalih dionica autoputa Bar Boljare na principima privatno-javnog partnerstva, a na bazi najbolje prakse koje bi tim, odnosno Vlada kasnije razmotrili", kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković, nakon sjednice Vlade.

Izvor: Rtcg