Bečić i Abazović ovjeravaju saradnju

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija URA zaključiće danas memorandum o političkoj saradnji.

Kako saznaje Dan, među elementima memoranduma o saradnji dva najmlađa politička subjekta u Crnoj Gori biće i zaustavljanje sistemske antiopozicione kampanje vlasti, kojom se skreće pažnja sa katastrofalnog socioekonomskog stanja u državi.

Demokrate i URA će kao politički subjekti građanske profilacije memorandumom urediti svoja prava, obaveze i odgovornosti povodom političke saradnje u cilju smjene vlasti u Crnoj Gori, kao ključne pretpostavke za intenziviranje procesa izgradnje Crne Gore kao demokratski uređene i ekonomski prosperitetne države.

Demokrate i URA su spremni da svoje političke snage na demokratski način založe za potpuno ostvarenje Ustavom proklamovanih vrijednosti na kojima treba da počiva državno uređenje Crne Gore sloboda, mir, tolerancija, poštovanje ljudskih prava i sloboda, multikulturalnost, demokratija i vladavina prava, uz poštovanje vrijednosti antifašizma i zaštite životne sredine.

Oni će pokušati da zajedničkim djelovanjem zaustave sistemsku antiopozicionu kampanju vlasti, kojom se skreće pažnja sa katastrofalnog socioekonomskog stanja u državi.

Ova dešavanja dolaze u susret aprilskim izborima za predsjednika Crne Gore, ali i izborima u Podgorici i 11 opština krajem maja.

Izvor: Dan