CG će dobiti prvu predsjednicu

Vrijeme je naš saveznik i na ovim izborima ćemo dobiti prvu ženu predsjednicu u istoriji Crne Gore, kazala je potpredsjednica SDP-a Draginja Vuksanović, koja je najavila predsjedničku kandidaturu.

„Ono na šta želim da ukažem posebno jeste da na ovim izborima je posebna potreba da se da ovim izborima afirmiše ideja promjene. Promjene su nužne i potrebne”, kazala je Vuksanović danas u Baru.

Ona je kazala da na predsjedničkim izborima počinju promjene u svim oblastima u Crnoj Gori.

Vuksanović je saopštila da je crnogorska žena temelj kuće, svoga roda i svoga dom.

„Ona je bila ratnica, sačekivala je iz rata svoga oca, muža, brata i sina. Ona je danas majka, domaćica, uzorna žena i supruga koja nosi tradicionalno i iskonsko u sebi. I sa takvim kvalitetima danas žene u Crnoj Gori su ugledne i uspješne ljekarke, naučne radnice, prosvjetne radnice, umjetnice, žene iz drugih oblasti života. Želim da budem glas svih tih žena, želim da budem glas posebno obespravljenih žena, onih koji rade u turizmu i ugostiteljstvu, onih vrijednih radnica koje rade u trgovini, koje moraju znati koliko im je radno vrijeme, a ne da rade prekovremeno, koje nemaju praznike, a koje se muče i zarađuju za svoju djecu“, saopštila je Vuksanović.

Izvor:rtcg