Granični prelaz Dobrakovo i dalje zatvoren

Granični prelaz Dobrakovo i dalje zatvoren

Na graničnom prelazu sa Srbijom, Dobrakovo, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog odrona na putu u međuprostoru, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Saobraćaj je preusmjen na granične prelaze Jabuka i Špiljani.

Iz AMSCG su kazali da se u Crnoj Gori saobraća po mokrim i klizavim putevima, i upozorili na pojavu odrona na putevima koji vode duž klisura i usjeka.

Apelovali su na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobracajne propise.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Neprohodni putevi su Mioska – Semolj – Boan i Trešnjevik –Andrijevica. Kamionima sa prikolicom i šleperima je zabranjeno kretanje na putu Nikšić-Šavnik-Žabljak.

Na dionici Košljun - Zavala i Brajići – Lapčići, na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično, a regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na dionici Ulcinj - Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja od devet sati do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo ovih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan - Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Petrovići – Vraćenovići – Deleuša promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

 

Izvor: rtcg