Reforma javne uprave napredovala

Crna Gora je napravila značajan progres u reformi javne uprave, ocijenjeno je na sastanku Posebne radne grupe za tu oblast, formirane između Evropske komisije (EK) i Crne Gore.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, kazala je da je ministarstvo bilo posvećeno realizaciji preuzetih i dogovorenih obaveza, i da su za samo pet mjeseci realizovali više od 60 odsto zaključaka sa poslednjeg sastanka.

"U tom smislu, na sastanku je ocijenjeno da je u prethodnom periodu napravljen značajan progres u sprovođenju reforme javne uprave, i ukazano na važnu ulogu Ministarstva u koordinaciji ovog procesa", kazala je Pribilović na konferenciji za novinare povodom sastanka Radne grupe.

Kako je navela, Ministarstvo će i u narednom periodu biti posvećeno realizaciji aktivnosti iz Akcionog plana i Strategije reforme javne uprave.

"A posebno reorganizaciji državne uprave kroz donošenje novog Zakona o državnoj upravi, kao i izradi i implementaciji Plana optimizacije broja zaposlenih, kako bi uprava i zaposleni u njoj odgovorili zadacima i ciljevima države", navela je Pribilović.

Izvor:mina