Nuhodžić naložio hitnu kontrolu

Uprava policije će se, u vezi snimka koji je objavljen na portalu "In4s" odnijeti odgovorno, ispitati okolnosti događaja i obavijestiti javnost o preduzetim mjerama i radnjama.

Iz Uprave policije su reagovali povodom snimka koji je objavljen na portalu IN4S.net, u sklopu teksta pod nazivom "Sramno: Batinaši u policijskim uniformama brutalno prebili djecu".

Na snimku objavljenom na tom portalu vidi se kako uniformisani policajci prilaze grupi koja stoji ispred zatvorenog lokala i počinju da ih biju.U saopštenju Uprave policije navodi se da službenici Centra bezbjednosti Podgorica, nakon što su se upoznali sa sadržinom snimka, preduzimaju sve mjere i radnje u cilju okolnosti koje se odnose na predmetni snimak.

"Policija će se prema sadržini ovog snimka odnijeti odgovorno i ispitati sve okolnosti događaja i shodno tome preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti koje se odnose i na utvrđivanje eventualne odgovornosti policijskih službenika", kaže se u saopštenju.

Navodi se da i da će Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti na provjeri sadržaja snimka događaja.

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić saopštio je da je naložio, povodom događaja, nhitnu kontrolu Odjeljenja unutrašnje kontrole Uprave policije, radi utvrđivanja detaljnih činjenica i okolnosti u vezi postupanja policijskih službenika u konkretnom slučaju.

Izvor:rtcg